50 plus en op reis? Dat kan!

Reizen voor vijftigplussers

Reizen voor vijftigplussers | Voor reizen is men nooit te oud, een top vijf met aanbevelingen.

50 plus en op reis? Dat kan!

Voor reizen is men nooit te oud. Er is zoveel te ontdekken op de wereld! Sommige reizen zijn echter juist af- of aan te raden wanneer men de 50 gepasseerd is. Hieronder een top vijf met diverse vakanties voor vijftigplussers.

1. Busreis naar Sauerland. Vanaf Nederland is het Duitse Sauerland goed te bereiken met de bus. In de heuvelige omgeving van dit gebied is er van alles te doen. Voor de actieve persoon zijn er genoeg (berg)wandelingen te maken langs de mooiste meren zoals de Mohnesee en de Diemelsee. In de winter is Sauerland, en voornamelijk Winterberg, een fantastische plek om te skiën. In het plaatsje Iserlohn zijn er verschillende druipsteengrotten te bekijken. Mocht er niet gewandeld of geskied willen worden, er zijn genoeg lieflijke dorpjes om te bezoeken, zoals Freudenberg. Sauerland is een heerlijke plek met veel natuur om tot rust te komen.

2. Cruise rondom Malta. Midden in de Middellandse zee ligt het eiland Malta, een plek rijk aan cultuur. De ideale manier voor de rasechte cultuursnuiver om hier te verblijven en om alle plekken van het eiland te zien, is door middel van een cruise. Onderweg kan er een stop worden gemaakt om een bezoek te brengen aan de pittoreske hoofdstad Valletta. De kleinere dorpen op het eiland zijn ook zeker het bezoeken waard met hun fraaie monumenten en groene steegjes. Als pauze kan er een duik in de overheerlijke zee gemaakt worden, om ‘s avonds te eten en te verblijven op de cruise. Topvakantie voor de liefhebber van steden en cultuur, maar ook voor de liefhebber van het strand en de zon.

3. Kookvakantie in Frankrijk. Genoeg van de “normale” strand- of autovakanties? Maak kennis met een van de kookvakanties op het platteland van Frankrijk! In La France Profonde staat een schattig Frans boerderijtje dat gerund wordt door Nederlanders. In de omgeving zijn kleine dorpjes waar gewinkeld kan worden en waar kerkjes en andere monumenten bekeken kunnen worden. Midden in de zomer worden er op de boerderij verschillende “weken” georganiseerd: naast koken kan er worden deelgenomen aan een yogaweek, een fotografie week of een creatieve week. Een ideale plek om even tot u zelf te komen, nieuwe mensen te leren kennen, te genieten van het Franse platteland, de Franse wijn en om de kookkunsten bij te spijkeren. Voor mee informatie over onderkomens in Frankrijk kunt u kijken bij casamundo.nl

4. Fietsvakantie in Portugal. Wanneer een busreis of een kookvakantie te passief is, kan er gekozen worden voor een fietsvakantie. Wat is er nou mooier dan dit te doen in een land met een mooie omgeving, een lekkere temperatuur, goede restaurants en schilderachtige vissersdorpjes? Fietsen in Portugal wordt in vergelijking met andere fietslanden vaak onderschat, maar is met de mooiste routes in zowel binnenland als langs de kust een enorme aanrader. Een gids kan worden geraadpleegd, maar is niet per se nodig, een goede kaart en een goede uitrusting wel. Boek een georganiseerde reis en verblijf ‘s avonds in de meest persoonlijke en lieflijke hotels.

5. Op safari in Kenia. Maak met een kleine groep van acht mensen een spannende safari door het Afrikaanse Kenia. Ontdek de wonderschone Afrikaanse savanne met haar wilde dieren en eeuwenoude culturen. Er zijn verschillende reisorganisaties die een dergelijke reis georganiseerd aanbieden. Het enige wat er gedaan moet worden is het verzenden van een formulier en het betalen van de reis, hierna wordt alles geregeld. Maak kennis met de Masai en laat je verrassen door de eetgewoonten van de lokale bewoners. Er zijn verschillende soorten safari’s, bijvoorbeeld een wandelsafari of een jeepsafari. Kom dichtbij de dieren en dichterbij je zelf op deze ontdekkingsreis!

Aanbevolen artikelen