50-plus wil internet op vakantie

gratis wifi op zijn vakantieadres.

50-plusser wil graag gratis wifi op zijn vakantieadres.

De 50-plusser wil tijdens zijn vakantie graag kunnen internetten. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Seniorweb onder 900 vijftigplussers. Bijna 70 procent van de ondervraagden neemt zijn laptop of tablet mee. Maar liefst acht van tien willen kunnen internetten. Met name wifi is erg populair. Bij het boeken van een vakantie wordt door 60 procent eerst bekeken of er ook wel gratis wifi in de accommodatie aanwezig is.

Nieuws en contact

Op het vakantieadres wil de 50-plusser middels e-mail contact houden met het thuisfront. Men bekijkt het laatste nieuws, de weersvooruitzichten en er wordt veel informatie opgezocht over de plaats van bestemming.

Gratis wifi

Het internetten wordt door de meeste vijftigplussers niet meer als moeilijk ervaren. Wel zou men graag meer inzicht willen in de kosten van mobiel internet en hoe instellingen moeten worden aangepast. Mobiel internetten via een abonnement wordt door de meeste ondervraagden niet gedaan. De kosten hiervan kunnen dan ook flink oplopen. Vrijwel alle ondervraagden gaan voor gratis wifi.

Bron: SeniorWeb

Aanbevolen artikelen