Dark Mode On / Off

Accu van e-bike moet regelmatig worden opladen

De accu van een e-bike is één van de onderdelen van de elektrische fiets die behoorlijk van invloed is op de verkoopprijs. Er ontstaan nogal eens problemen met de accu die ook vaak voorkomen door onwetendheid. Veel gebruikers laden de accu pas op wanneer deze bijna of geheel leeg is. Toch adviseren deskundigen om de accu na elke fietstocht weer op te laden.

Wanneer de e-bike weinig of niet wordt gebruikt, betekent dat niet dat de accu langer mee zal gaan. Integendeel, de accu is dan juist meer aan slijtage onderhevig. Een accu zal ook sneller leeg zijn als de buitentemperatuur aan de hoge kant is.

Onderhoudstips accu

  • Hoewel de meeste accu’s beveiligd zijn tegen het geheel leeg raken, moet je dit zelf eveneens proberen te voorkomen
  • Na aanschaf van een e-bike, de eerste vijf keer de accu in zijn geheel opladen
  • Ook na elk gebruik van de accu, deze weer opladen bij een temperatuur van minimaal 10 graden
  • Voor het opladen alleen de bijgeleverde oplader gebruiken
  • Wanneer je de accu wilt bewaren terwijl deze leeg is, dan is dit een aanslag op de accu.
  • Maak je langere tijd geen gebruik van de fiets, haal de accu er dan uit en bewaar deze terwijl hij is opgeladen. Iedere twee maanden nog even bijladen en op een koele (ong. 5 graden) , droge plek bewaren.
  • De gebruiksaanwijzing van de fabrikant welke is meegeleverd aandachtig doorlezen.

    Bron: Consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen