Dark Mode On / Off

Acupunctuur bij pijnklachten

Acupunctuur bij pijnklachten

Acupunctuur | Alternatieve geneeswijze heeft brede erkenning

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Over het algemeen wordt acupunctuur als betrouwbaar ervaren en het is dan ook één van de vormen van alternatieve geneeskunde die een brede erkenning heeft.

Al sinds mensenheugenis hebben veel mensen, met name zij die pijnklachten hebben, baat bij acupunctuur. De Chinese techniek is gebaseerd op de yin-yang filosofie. Hoewel er inderdaad met naalden wordt gewerkt kun je ervan uitgaan dat je de behandeling niet of nauwelijks zult merken. De naalden zijn zo dun dat dit vrijwel geen pijn doet.

Afhankelijk van het pakket waarvoor je bent verzekerd wordt in veel gevallen een behandeling door een ziektekostenverzekeraar vergoed mits de arts-acupuncturist bekend is bij het ziekenfonds of de ziektekosten verzekering.

Bron: Gezondheidsplein

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.