Dark Mode On / Off

Afsluitdijk, een bouwkundig wereldwonder

Afsluitdijk | Zeer gerespecteerd bouwkundig wereldwonder.

Voor veel Nederlanders is de 32 kilometerlange Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland heel gewoon. Toch denken provincies en gemeenten samen met de ANWB de 75 jaar oude dijk een toeristische impuls te geven. Na bijna 75 jaar is de dijk nog altijd een zeer gerespecteerd bouwkundig wereldwonder waar vele buitenlandse toeristen met open mond naar staan te kijken.

Het is niet de bedoeling er een pretpark van te maken maar wel om de honderdduizenden toeristen die er overheen rijden kennis te laten maken met de dijk.

Ook het historische belang moet worden gezien. Het indrukwekkende Kazemattenmuseum in Kornwerderzand evenals aan de Noord-Hollandse kant het informatiecentrum Vikingen kunnen hierin een plaats krijgen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.