Dark Mode On / Off

Afvallen als je beetje te zwaar bent

Afvallen heeft zwaarste vrouw ooit niet geholpen.

De zwaarste vrouw ooit was de Amerikaanse Carol Yager, ze piekte op 725 kilo. In een kliniek lukte het haar ooit 250 kilo af te vallen op een dieet van 1200 calorieën.

Het meeste gewichtverlies bestond echter uit vocht en toen ze weer uit het ziekenhuis werd ontslagen kwam ze dan ook snel weer aan. Uiteindelijk stierf Carol aan nierfalen.

De zwaarste man ooit (ook een Amerikaan) Jon Brower woog meer dan 635 kilo.

Er waren 13 man nodig alleen al om hem in bed om te rollen. De taxichauffeur gaf aan zelf nooit moeite te hebben gehad met zijn gewicht, tot hij een dieet ging volgen van 500 calorieën per dag en zijn spierkracht minimaliseerde waardoor hij bijna aan hartzwakte stierf.

Ook hem lukte het in een ziekenhuis ruim 200 kilo af te vallen, na ontslag kwam hij in één week 90 kilo aan. Toen hij stierf, woog hij 181 kilo.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen