Dark Mode On / Off

Afvallen met groene thee

Afvallen | Een paar kopjes groene thee per dag helpt om af te vallen.

Al eerder werd bekend dat het drinken van groene thee goed is voor de gezondheid. Het cholesterolgehalte wordt er lager door en ook het risico op sommige soorten kanker,  wordt door het drinken van groene thee kleiner. Nu blijkt uit een studie van de universiteit van Queensland dat het drinken van drie koppen groene thee per dag ook helpt om af te vallen.

Testen op te dikke ratten met een hoge bloeddruk, hebben uitgewezen dat deze na het dagelijks toedienen van groene thee veel vet rond de taille kwijtraakten. Ook de bloeddruk daalde ondanks dat ze verder ongezond bleven eten.

De onderzoekers denken dat de uitwerking van drie koppen groene thee per dag op mensen dezelfde uitwerking heeft. Aanwezige vetcellen trekken niet nog meer vet aan. Dus ondanks een ongezonde levensstijl kun je met drie koppen groene thee per dag, toch afvallen.

Er gaat natuurlijk niets boven een gezonde levensstijl en daarbij enkele kopjes groene thee drinken, doet je alleen maar goed.

Bron: De Telegraaf / Vrouw

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen