Dark Mode On / Off

Airfryer | Gezond en gemakkelijk

Hij is al jaren in de handel, maar hij lijkt nu pas populair te worden: de airfryer.

De airfryer: frituren zonder vet

Hij is al jaren in de handel, maar hij lijkt nu pas populair te worden: de airfryer. Een soort van kleine heteluchtoven. Een grillelement verwarmt de lucht die door de ‘frituurpan’ circuleert. Het resultaat: lekker gebruinde vetvrije frietjes.

Handzaam en handig

Het principe van de heteluchtoven is natuurlijk reeds lang bekend, maar de heteluchtovens zijn meestal vrij grote en logge apparaten. De airfryer daarentegen is een compact apparaat en neemt slechts weinig ruimte in, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen.

Als je de fryer gebruikt moet je wel even opletten op de ‘uitlaat’ van de hete lucht. Afhankelijk van het model, zit het rooster aan de bovenkant of aan de achterkant van het apparaat. Zorg dat de hete lucht (200 graden!) zonder problemen het apparaat kan verlaten en dat er geen spullen boven of achter de airfryer staan.

Een veelzijdige keukenhulp

De airfryer is er niet enkel om lekkere frietjes te maken. Je kunt er ook mee grillen. Trek in spareribs? Met de airfryer heb je het zo voor elkaar. Wat dacht je van een lekker gegrild visje of drumsticks? Bitterballen, kroketten, laat je fantasie maar op de vrije loop. De airfryer kan het voor elkaar krijgen, vet arm of geheel zonder vet!

Uit de verschillende tests blijkt, dat de Philips Airfryer een goede keus is, waarbij de snacks geprepareerd in de XL-versie over het algemeen de voorkeur van de testpersonen hadden. Dit komt doordat de XL -versie een grotere capaciteit heeft, waardoor in dezelfde tijd de snacks iets mooier gekleurd en knapperiger bereidt worden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.