Dark Mode On / Off

Algarve wandelroutes nu gratis online beschikbaar

Algarve wandelroutes

Bezoekers aan de Algarve (Portugal), kunnen nu gratis de nieuwste wandelroutes downloaden op www.viaalgarviana.org. De Via Algarviana is een 240 km lange wandelroute tussen Alcoutim en Kaap Saint Vincent. Deze route leidt door de prachtige natuur en langs culturele bezienswaardigheden, restaurants en accommodaties.

De website is een initiatief van de stichting Almargem, welke sinds de oprichting in 1988 werkt aan het promoten van wandeltochten en het beschermen van de natuur en het cultureel erfgoed in de regio. De Via Algarviana vormt de ruggengraat van een netwerk van wandelroutes binnen de Algarve. Het pad is opgedeeld in trajecten van 30 km die afzonderlijk van elkaar kunnen worden gelopen. De hele route van 240 km kan in 14 dagen afgelegd worden. Het is ook mogelijk het traject te paard te volgen (9 dagen) of per fiets (5 dagen). Wil je liever in een groep en/of met een gekwalificeerde gids lopen? Een aantal organisaties biedt georganiseerde wandeltours. Voor meer informatie over de route of reisorganisaties, bezoek www.viaalgarviana.org.

Over de Algarve

De Algarve wordt aan twee kanten door de Atlantische Oceaan omgeven. Door de gunstige ligging heeft de Algarve een heerlijk klimaat: zonnige zomers, niet te koude winters en er waait altijd een Atlantisch briesje. Naast het uitstekende klimaat is de Algarve bekend om haar prachtige stranden, witte huisjes, smakelijke wijnen en het vrolijke temperament van de lokale bewoners. In de pittoreske dorpjes kan je de Moorse invloeden in de lokale kunst en architectuur ontdekken en opgaan in de emotionele klanken van de authentieke fado muziek.

Voor meer informatie over de Algarve zie www.visitalgarve.pt  (mei-2009)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.