Dark Mode On / Off

Alleen tabletje vitamine C is niet gezond genoeg

Vitamine C zit in fruit

Alleen tabletje vitamine C is niet gezond genoeg | eet meer fruit!

Alleen vitamine C slikken als alternatief voor het eten van fruit is niet net zo gezond.

De Universiteit van Milaan heeft hier onderzoek naar gedaan. Door te werken met 3 groepen proefpersonen waarvan de eerste groep verse sinaasappelsap te drinken kreeg, de tweede groep water met een oplossing van vitamine C en de derde groep kreeg alleen suikerwater.

De sinaasappelsap en het water met vitamine C bevatten dezelfde hoeveelheid vitamine C.

Na bloedonderzoek bleek dat bij de proefpersonen die sinaasappelsap hadden gedronken en de proefpersonen die water met vitamine C hadden gedronken de vitaminewaarde in het bloed gestegen.

Na het bloed nog verder te hebben onderzocht bleek dat mensen die sinaasappelsap hadden gedronken in plaats van water met vitamine C veel minder snel ziek werden.

Aangetoond is hiermee dat blijkbaar vitamine C alleen niet voldoende bescherming geeft en dat bepaalde componenten in het fruit invloed hebben op elkaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen