Dark Mode On / Off

Almelo – Hotel Huis van Bewaring

Een unieke belevenis: enkele dagen logeren in het Huis van Bewaring in Almelo. Het imposante gebouw is te vinden aan de Marktstraat pal achter de voormalige rechtbank. Het gebouw stamt uit 1928 en werd 70 jaar lang gebruikt voor veroordeelden die hier hun straf moesten uitzitten. In 1995 werd het Huis van Bewaring gesloten en in 2004 hebben de huidige eigenaars het pand aangekocht. Na een grondige renovatie van het complex zijn er sfeervolle bed & breakfast kamers gerealiseerd en de voormalige cellen zijn omgetoverd tot bijzonder fraaie kamers en suites voorzien van alle gemakken. Momenteel heeft het complex de officiële status van hotel.

De elementen van het vroegere Huis van Bewaring kom je nog overal tegen maar verder is het hotel geheel van deze tijd. Eveneens is overal in het hotel gratis wifi beschikbaar.

Altijd al benieuwd geweest naar hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan is er nu een bijzondere én heel onschuldige manier om dat te ervaren.

De omgeving van Almelo leent zich bij uitstek voor het maken van mooie fietstochten. De omgeving van het pittoreske Ootmarsum en Tubbergen liggen op zo’n 20 kilometer afstand.
De fiets routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest bijzondere plekken fietst. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente

Een avondje uit naar het theater of de vlakbij gelegen nieuwe bioscoop en de vele terrasjes in de omgeving van het hotel maken een verblijf compleet.

Ervaar zelf hoe het is om een verblijf in dit unieke hotel mee te maken. Meer info: www.huisvanbewaring.nu

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.