Dark Mode On / Off

Als de schulden je boven het hoofd groeien

Vergeten pensioenrechten

Schuldhulpverleners bieden hulp als je je schulden niet meer kunt overzien.

Als je in de financiële problemen komt omdat de schulden niet meer kunnen worden afgelost zoek dan contact op met de gemeente. De gemeente zal vervolgens doorverwijzen naar een schuldhulpverlener.

Zo’n instantie zal proberen samen met de cliënt en de schuldeisers tot een regeling te komen.

Er kunnen zich echter verschillende problemen voordoen, er is te weinig aflossingscapaciteit of een schikking met de schuldeisers blijkt niet mogelijk. In dat geval kan de rechter ingrijpen en overgaan tot een veroordeling tot schuldsanering (WSNP Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen).

Als de rechter deze uitspraak heeft gedaan zijn er nog weinig vrijheden, daar staat echter tegenover dat je in het algemeen na de vastgestelde termijn (in de meeste gevallen drie jaar) met een schone lei, een nieuw leven kunt beginnen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.