Dark Mode On / Off

Altijd voorzichtig met elektriciteit

Altijd voorzichtig met elektriciteit

Elektriciteit | Ongevalsletsel door elektriciteit heeft altijd ernstige gevolgen.

Ongevallen door elektriciteit zijn vrij zeldzaam maar het blijft toch altijd oppassen. Een ongevalsletsel door elektriciteit heeft altijd ernstige gevolgen. In alle woningen die na 1976 zijn gebouwd of zijn gerenoveerd zit een aardlekschakelaar. Deze zorgt ervoor dat de woon- en slaapvertrekken via aparte groepen zijn beveiligt.

Het is wel noodzaak om deze schakelaar af en toe te testen. Op de schakelaar zit een knopje met de letter T. Zo nu en dan moet je deze even indrukken, de stroom valt dan uit. Je weet dan zeker dat het allemaal nog goed werkt.

Komen er regelmatig kleinere kinderen op bezoek dan is het ook wel verstandig om de stopkontacten te beveiligen. Hiervoor zijn afdekplaatjes te koop die je er op kunt plakken of op vast klemt. Let er op dat er geen elektriciteitssnoer los over de vloer ligt. Deze zijn eenvoudig weg te werken met kabelclips of achter een holle plint. Een beetje aandacht besteden aan de veiligheid kan veel narigheid voorkomen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.