Dark Mode On / Off

Amaryllis brengt sfeer in huis

Amaryllis brengt sfeer

Koude wintermaanden | Tijd voor de Amaryllis.

Een geliefde plant om tijdens de wintermaanden het interieur op te vrolijken, is de amaryllis. Hoewel de rode amaryllis misschien het meest gezien wordt komt deze inmiddels ook voor in vele andere soorten. De grote bloemen van de amaryllis doen het altijd erg goed en brengen sfeer in menig woonkamer.

De amaryllis wordt ook veel gebruikt voor het maken van kerststukjes en als kerstdecoratie. De bloembol, vanaf november weer volop verkrijgbaar, is erg gemakkelijk om in een pot te planten. Een pot vul je half met potaarde, de bloembol er bovenop zetten, dan de pot verder vullen met aarde totdat je een derde er boven uit laat steken.

Zet de pot op een lichte, warme plek en geef in het begin niet al teveel water. Wanneer de eerste stengel gaat groeien, dan heeft de plant pas meer water nodig.

Bron: Blik op Nieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.