Dark Mode On / Off

Amerika – Florida

Florida | Sunshine State

Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten, wordt vanwege zijn subtropische klimaat vaak de Sunshine State genoemd. Florida wordt jaarlijks door miljoenen bezocht al is het alleen al door de aanwezigheid van enkele nationale parken, bijzondere steden als Miami en Orlando. Ook Disney World in Florida is een publiekstrekker van formaat. Amerikanen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt gaan zo mogelijk verhuizen naar Florida om daar nog een flink aantal jaren te kunnen genieten van heerlijke temperaturen. Tussen de maanden december en maart wordt de staat overspoeld met veel overwinteraars.

Klimaat

In de zomermaanden is er relatief vaker een bui te verwachten maar de temperaturen lopen daarna altijd snel weer op richting de dertig graden en meer. Vanaf juni  t/m november wordt Florida nogal eens verrast door de komst van orkanen. In de zomermaanden kun je genieten van een prachtige zonsopkomst- en zonsondergang in Key West.

Nationale parken

Florida kent verschillende Nationale parken. Eén van de bekendste is zeker het Everglades National Park. Het park, meer dan 5500 vierkante kilometer groot, is uniek vanwege grote gebieden van zoet en brak water, kreken, mangrovebossen, mooie baaien en grote vlakten bedekt met groene moerasgrassen. Dankzij het subtropisch klimaat kan het park het gehele jaar door worden bezocht hoewel er van eind mei t/m oktober wel een zware storm met hevige regenbuien kunnen overkomen. Het park kent een groot aantal bewoners waaronder veel bijzondere vogelsoorten. De bekendste inwoner van het park is de Amerikaanse alligator. Met name in de wintermaanden is het park erg aantrekkelijk, de waterstand is gedaald waardoor je meer dieren kunt waarnemen en de temperaturen zijn over het algemeen wat draaglijker. Ook heb je in deze tijd minder last van insecten. Het Everglades National Park is alleen met een boot of per voet te bezoeken. Je kunt het park niet met een auto doorkruisen.

Een ander bijzonder aantrekkelijk Nationaal park is het Biscayne National park met een oppervlakte van 711 vierkante kilometer. Het is één van de grootste kustreservaten en bestaat dan ook vrijwel alleen uit water. Om de aanwezigheid van de koraalriffen te bewonderen kun je met een rondvaartboot een rondleiding door het gebied boeken.

Aangezien ook het water in de rivieren en meren in Florida een aangename temperatuur heeft is het niet verwonderlijk dat je op veel plaatsen kunt genieten van de aanwezigheid van zeekoeien. Verder biedt Florida onderdak aan enkele met uitsterven bedreigde diersoorten waaronder de Amerikaanse krokodil, de poema en de zeeschildpad.

Toerisme

Florida heeft met zijn 20 miljoen toeristen per jaar niet te klagen. De prachtige Nationale parken en de kusten bij Palm Beach, Miami Beach en Fort Lauderdale alsook enkele attracties van wereldformaat zorgen ervoor dat Florida jaar in jaar uit, in trek blijft als zonbestemming voor in de zomer en de wintermaanden.

Bezienswaardigheden

  • Walt Disney World Park
  • Discovery Cove naast SeaWorld Orlando
  • Kennedy Space Center op Cape Canaveral
  • Cypress Gardens bij Winter Haven
  • Florida Keys en Key West
  • Florida Everglades
  • Fort Lauderdale – Venetië van Florida

Bekende plaatsen in Florida

de hoofdstad Tallahassee
Jacksonville, de grootste stad van de staat, Miami, waar een groot deel van de bevolking uit het nabijgelegen Cuba gevlucht is
Orlando, bekend om zijn pretparken (o.a. Walt Disney World Resort)
Daytona Beach, een vakantieplaats die erom bekend staat populair te zijn voor  de (seksuele) uitspattingen van jongeren tijdens hun voorjaarsvakantie (spring break).

Op de website www.verenigdestaten.info is veel informatie te lezen over Florida

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen