Dark Mode On / Off

Amsterdam – De Nieuwe kerk

Veel grote evenementen in Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk in Amsterdam is beroemd vanwege haar spraakmakende tentoonstellingen. Met honderdduizenden bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland.

Met name door het actieve tentoonstellingsbeleid is De Nieuwe Kerk uitgegroeid tot hét voorbeeld van een geslaagde herbestemming voor een historisch gebouw dat zijn oorspronkelijke functie heeft verloren. Het gebouw biedt ook plaats aan muzikale activiteiten. De twee schitterende orgels maken de kerk tot de ideale locatie voor orgel- en koorconcerten. Met grote regelmaat bespelen beroemde organisten de historische orgels. De kerst- en Nieuwjaarsconcerten zijn inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement, druk bezocht door een trouw publiek. Door het organiseren van lezingen, manifestaties en concerten staat de kerk volop in het maatschappelijke leven. De Nieuwe Kerk is momenteel een van de drukst bezochte locaties in het land en niet meer weg te denken uit het Nederlandse culturele leven.

De grote exposities over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten zijn bij velen een begrip.De Nieuwe Kerk ligt in het hart van de stad aan de Dam, vlak naast Het Koninklijk Paleis.

Meer info: www.nieuwekerk.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.