Dark Mode On / Off

Amsterdam – Diamantmuseum

diamantmuseum

Het Diamant Museum Amsterdam: word tijdens uw bezoek een diamant expert!

Het Diamant Museum Amsterdam is gevestigd in een statige villa aan de Paulus Pottterstraat 8 (Museumplein) in Amsterdam, het culturele hart van onze hoofdstad.

Amsterdam heeft sinds de 16de eeuw een reputatie als diamant producerende en diamant verhandelende stad. Vele beroemde stenen werden in Amsterdam geslepen. Niet voor niets is Amsterdam “Diamantstad”.
In het museum leert u alles over diamant, waar ze gevonden worden, hoe ze gedolven worden en u ziet het specialisme dat van een ruwe diamant een fonkelend kleinood maakt. De introductiefilm geeft een beeld van al deze aspecten van diamant.

U maakt kennis met de kroonjuwelen van de Oranjes. U kunt zelf het onderscheid maken tussen echte diamant en imitatie. Bekijk ook het kleinste diamantje ooit geslepen. Verdiep u in de beroemdste diamanten ter wereld en hun intrigerende geschiedenis.

U betreedt de grootste diamant waar u wordt omringt door de sterren van de wereld, waar  Marilyn Monroe “Diamonds are a girl’s best fried” zingt en Audrey Hepburn in “Breakfast at Tiffany’s” samen met Gary Grant aan het shoppen is.

Onze tijdelijke tentoonstelling is gewijd aan de kroon, het symbool van koninklijke macht en wereldlijke luister. Er zijn voorbeelden van over de hele wereld en van alle tijden. Bekijk onder andere de kroning van koningin Beatrix.

Diamant Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
T +31(0)20 30 55 300
F +31(0)20 30 55 301
info@diamantmuseumamsterdam.nl
www.diamantmuseumamsterdam.nl

Geopend dagelijks van 09.00 a.m. tot 05.00 p.m. (inclusief weekends en feestdagen)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.