Dark Mode On / Off

Amsterdam – Familie Frank

De familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 aan het Merwedeplein.

De woning van de familie Frank aan het Merwedeplein in de Amsterdamse rivierenbuurt is door woningcorporatie Ymere volledig teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De kamer van Anne en haar zusje Margot hebben nu weer dezelfde indeling als vroeger. Op basis van onder meer foto’s kon precies worden achterhaald welke kleuren verf en welk behang de familie Frank in de woning had.

De familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 aan het Merwedeplein. In 1942 dook de familie, waaronder Anne Frank, onder in de woning waarin nu een museum is gevestigd.

De Stichting Amsterdam Vluchtstad heeft het huis van de woningcorporatie gehuurd, om er buitenlandse schrijvers in veiligheid te laten wonen en werken. De Algerijnse dichter El-Mahdi Acherchour zal als eerste gebruik maken van de voormalige woning van de familie Frank.

(December 2005) bron: absolutefacts.nl

Lees het verhaal over het woonhuis van de familie Frank en neem een digitaal kijkje via de presentatie van het Google Arts & Culture Institute.

Bezoek de Google Arts & Culture presentatie

Bezoek het woonhuis van de familie Frank in Amsterdam, zoals het was voordat ze gingen onderduiken. Alle vertrekken zijn ingericht en hebben dezelfde uitstraling als in de tijd dat de familie Frank er woonde.

Bekijk de woning in 360 graden

Wil je meer weten over het leven van de familie Frank op het Merwedeplein? Historica Rian Verhoeven geeft rondleidingen op en rond het plein waarin Anne Frank en haar buurtgenoten centraal staan.

Zie www.annefrankwalkingtour.com voor meer informatie

Bron: www.annefrank.org

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.