Dark Mode On / Off

Antwerpen – Hilton Antwerp

stedentrip antwerpen

Het hotel is goed bereikbaar met eigen vervoer en parkeren is geen enkel probleem. Neem de P-garage Groenplaats, deze bevindt zich als het ware onder het hotel. Met de trap of de lift kom je uit in de lobby van het hotel. Het hotel is ideaal gelegen tegenover de O.L. Vrouwenkathedraal in hartje Antwerpen. De ligging is fantastisch en vanuit het hotel zijn vele bezienswaardigheden op loopafstand. De binnenstad bruist van de activiteiten en gezelligheid. Wie een boottocht wil maken door de haven kan dit beter op doordeweekse dagen doen daar er in het weekend weinig te beleven valt.

Hilton Antwerp

Het 5-sterren hotel is dan niet de goedkoopste maar zeker wel van geweldige klasse. De ontvangst is uitermate vriendelijk en wie éénmaal op de kamer is gearriveerd zal nog een telefoontje krijgen of alles naar wens is. Het zijn juist ‘die’ kleine dingen die de attentheid van de medewerkers doen opvallen. Na aankomst werden we verrast met een gratis upgrade naar een executive room. Deze valt normaliter in de hogere prijsklasse maar waarschijnlijk waren de door ons geboekte kamers reeds vol.

De executive rooms bevinden zich op de bovenste (5e) verdieping. Ook is hier een aparte ontbijtzaal en balkonterras voor mensen die een executive room hebben geboekt. Koffie, thee en vele soorten dranken (ook alc) zijn op gezette tijden gratis te pakken. Tegen het begin van de avond krijgen de gasten hier allerlei lekkere hapjes voorgeschoteld. (eveneens gratis) Ondanks het prijsverschil t.o.v de ‘gewone’ kamers nemen we bij een volgend bezoek toch zeker een executive room.

Bezienswaardigheden

  • Een excursie door de ruien van Antwerpen (een ware belevenis)
    De O.L. Vrouwekathedraal waar je oude kunstschatten kunt bewonderen. De kathedraal heeft ook een aantal meesterwerken van de bekende schilder Rubens.
    Het Rubenshuis
    De Antwerpse Zoo
    Het MAS (Museum aan de Stroom) met regelmatig bijzondere tentoonstellingen. Ga met de roltrappen of de lift naar de bovenste verdieping voor een fantastisch uitzicht over Antwerpen. Het MAS is gratis toegankelijk. Wie ook de tentoonstellingsruimten wil bekijken dient een toegangskaartje kopen.

Tot slot: Antwerpen is een geweldige bestemming om even enkele dagen er tussenuit te gaan. De stad heeft veel bezienswaardigheden maar de gezelligheid die overal in de stad te ervaren is doet je zeker overwegen er nog eens terug te komen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen