Dark Mode On / Off

Apeldoorn – Apenheul

Apenheul

Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend. In het grote, prachtig groene bos loop je tússen de apen!

Apenheul: een bos vol loslopende apen!

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen ontdek je maar liefst 17 soorten apen die loslopen tussen de bezoekers. Ze komen soms dus heel dichtbij! Sommige apen klimmen en klauteren overal om je heen, andere zijn iets lastiger te vinden. Daarom vind je door het hele park handige spot- en kijktips. Zo hoef je geen aap te missen!

Herken jezelf

Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de stoere gorilla’s en slimme orang-oetans. De dierverzorgers vertellen je alles over deze bijzondere dieren tijdens speciale presentaties. Wist je trouwens dat wij mensen soms meer op apen lijken dan je misschien dacht? In het Na-aaphuis kun je daarom zelf ontdekken hoeveel jij op een aap lijkt. Klim en klauter als de apen of doe de Grote Apentest. Herken jezelf in Apenheul!

Oog in oog

Dit jaar heeft het Apenboompad een nieuw jasje heeft gekregen. In dit ‘regenwoud’ loop je tussen de toppen van de bomen én de loslopende apen. Extra spannend is het nachtapenverblijf waar je nachtdieren kunt spotten. Klaar met apen spotten? Leef je dan uit als een aap in één van de speeltuinen of geniet van een lekker biologisch frietje mét uitzicht op het gorilla-eiland. Tot snel!

Wil je apen spotten met korting? Koop voordelig je kaartje op www.apenheul.nl
Kijk voor de actuele openingstijden en kaartjes met korting op www.apenheul.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.