Dark Mode On / Off

Appeltern, in het Land van Maas en Waal

Appeltern | Prachtige omgeving en Tuinen van Appeltern lenen zich voor een uitstekende vakantie in het land van Maas en Waal.

Aan de Maas, tussen Batenburg en Maasbommel ligt het dorp Appeltern. Ieder jaar brengen duizenden mensen een bezoek aan het modeltuinencomplex de Tuinen van Appeltern wat het dorp dan ook de nodige bekendheid heeft gebracht. In deze bekende tuinen van Appeltern kun je de nodige inspiratie op doen op het gebied van tuinaanleg. Om een uitstapje te maken naar het Noord-Brabantse Megen aan overkant, kun je gebruik maken van de veerverbinding. Ten oosten van Appeltern is een bezoek aan het electrisch stoomgemaal De Tuut één van de bezienswaardigheden. Het gemaal bemaalt de Nieuwe Wetering waardoor het zuidoostelijke gedeelte van het Land van Maas en Waal droog blijft.

In Appeltern stond in vroeger jaren het kasteel van Appeltern maar hiervan zijn alleen nog het koetshuis en enkele bijgebouwen overeind gebleven.

Het Middeleeuwse Huis Appeltern is een Herenhuis uit begin 19e eeuw en is eigendom van de Mij. van Welstand te Eindhoven.

De neogotische St.Servatiuskerk staat op de Maasdijk.

Veel toeristen komen jaarlijks naar het recreatiegebied de Gouden Ham om zich te ontspannen in één van de hotels, op de camping of op het strand. Ook de jachthaven is een toeristische trekpleister met name doordat de regio verbonden is met twee grote recreatieplassen, de Berendonck en de Groene Heuvels.

Appeltern gelegen in het prachtige Land van Maas en Waal, leent zich bij uitstek geschikt voor een natuurwandeling of een prachtige fietstocht. Maak gebruik van één van de vele pontjes en geniet van het uitzicht op de idyllische dijkhuisjes, de landerijen en de rivier. Kortom, een prachtige omgeving voor een heerlijke vakantie.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.