Dark Mode On / Off

April Bloesemmaand in Haspengouw

In het zuiden van Limburg ligt Haspengouw, een regio met pit om duimen en vingers bij af te likken. In het glooiende landschap van de Belgische fruitstreek wisselen cultuurrijke steden, charmante kerkdorpjes en majestueuze kastelen elkaar af. De bloeiende fruitgaarden vormen in het voorjaar een prachtig decor voor een lentevakantie vol fantastische fietstochten, wonderlijke wandelingen en allerlei andere activiteiten voor groot en klein. Een maand lang speelt Haspengouw zijn grootste troeven uit.

Een streek die je nooit meer loslaat

Te voet, met de fiets of per auto: er zijn verschillende manieren om de Haspengouwse bloesems in alle rust en comfort te ontdekken. De startlocaties van de routes zijn in april zeven dagen op zeven open. Een maand lang zetten ook de Haspengouwse (fruit)bedrijven en veilingen hun beste beentje voor. Elke dag kun je een ander fruitbedrijf bezoeken. In de stadshal van Sint-Truiden tonen Haspengouwse producenten hun artisanale en eerlijke (eet)waren.

Een rondleiding op en fruitveiling leert je alles over het keuren, verpakken en verkopen van de Haspengouwse heerlijkheden.  Het Haspengouwse fruit en de vele andere lekkernijen zijn er natuurlijk niet alleen om naar te kijken. Je kunt ze ook proeven, bijvoorbeeld op een bloesemterrasje.

Aanbevolen artikelen