Dark Mode On / Off

Arcen – Kasteeltuinen

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen, éen van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa

Kom genieten in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. 32 ha park vol geur en kleur met unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel.

Kasteel Arcen

Het omgrachte kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft men de bewoningsgeschiedenis van Kasteel Arcen. Op de tweede verdieping, de Van Gelder etage, vinden regelmatig tentoonstellingen plaats.

Mooi en inspirerend

In Kasteeltuinen Arcen kan urenlang genoten worden van tientallen tuinen met veel vijver- en waterpartijen. Het landschap is eind jaren tachtig aangelegd naar een ontwerp van landschapsarchitect Niek Roozen. Er zijn volop prachtige plekjes om op een bankje te genieten en inspiratie op te doen.

Enkele voorbeelden van tuinbelevingen:     
•    Het barokke rosarium met ruim 10.000 rozen
•    De Water- en Beeldentuin met hedendaagse kunst
•    Het Lommerrijk met schaduw minnende planten
•    De Bergtuin in de sfeer van de Eifel en de Ardennen
•    Casa Verde met een bijzondere mediterrane plantencollectie
•    Bordertuinen met tientallen vaste planten
•    Aziatische sferen in het Bamboebos, de Acertuin en de Oosterse Watertuin
•    De klassieke Rododendrontuin direct achter het kasteel

Cultuur en amusement in Kasteeltuinen Arcen

Gedurende het seizoen worden er diverse extra activiteiten georganiseerd. Ook voor kinderen is er volop plezier. Zij gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde midgetgolfbaan, ravotten op het speelstrand met trekvlot en voeren de dieren in de aaiweide. Meer info: www.kasteeltuinen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.