Dark Mode On / Off

Arizona | Doe eens iets anders..

In mijn meer dan 30-jarige loopbaan bij IBM heb ik veel gereisd met name naar de Verenigde Staten. De laatste twee jaar 2001 en 2002) ben ik uitgezonden naar Tucson, Arizona en ik ben daar diep onder de indruk geraakt van het natuurschoon. Na terugkomst in Nederland ben ik vervroegd gepensioneerd en heb een reisorganisatie opgericht die groepsreizen organiseert naar Arizona en het naburige Utah.

Het meest imposant in Arizona is misschien wel dat je daar nog uren kunt rijden zonder een tegenligger te ontmoeten. Dat je er nog echt stilte en duisternis vindt. En dan is er natuurlijk de Grand Canyon, de tafelbergen en de vele canyons. En in het zuiden (waar wij ook woonden) de prachtige Sonaran Desert, een cactuswoestijn van ongekende schoonheid.

Ik ben in Afrika geweest en ook in het Midden en Verre Oosten, in allerlei delen van de Verenigde Staten. Maar qua natuurschoon boeit het zuidwesten van de VS me toch het meest. De mix van een spectaculair en steeds wisselend landschap, de prachtige cultuur van de vele indianenstammen die daar wonen en het heerlijke klimaat buiten de hete zomermaanden maakt ieder bezoek weer onvergetelijk.

Na overleg met mijn Amerikaanse vriend (een ex-collega bij IBM) die

ARIZONA, USA – MARCH 29, 2020: Tourist enjoying the view at Grand Canyon Skywalk observation point at Grand Canyon West Rim in a sunny day, Arizona, USA

vrijwel tegelijkertijd ook met vervroegd pensioen ging en in Tucson woont hebben we besloten enkele keren per jaar groepsreizen naar dit prachtige zuidwesten van de VS te organiseren. Dit doen we nu enkele jaren en niet alleen zijn de reizen een succes op zichzelf, het leukste is eigenlijk dat door de beperkte groepsgroote er altijd een bijzonder leuke groepssfeer ontstaat waarbij veel onderlinge contacten ook na de reis intact blijven. Ook organiseren we aan het eind van het jaar altijd een reunie.

We organiseren regelmatig in september een 15-daagse rondreis door Arizona en door Utah, dat zijn de beste tijden en het is er niet te heet. De doelgroep is boven de 45 jaar en die reizen ook vaak het liefst buiten de drukke (en hete)zomermaanden.

Wij reizen in een bus met 46 stoelen; echter we nemen niet meer dan 28 mensen mee. Dan heeft iedereen de ruimte en ontstaat er nooit irritatie over wie waar zit. Gemiddeld wordt per dag slechts ongeveer 200 kilometer afgelegd en er wordt in zeven of acht hotels overnacht. We gaan dus niet met een sneltreinvaart door het gebied; we nemen echt de tijd om alles te ‘ervaren’. Vast onderdeel van de Arizonareis is ook een bezoek van drie dagen aan het leefgebied van de Navajo-indianen. We hebben een goede samenwerking met hen opgebouwd met respect voor hun cultuur en historie. We rijden ook met hun jeeps en gidsen door hun leefgebied, o.a. de prachtige Canyon de Chelley.

De komende jaren staat ook een reis naar het beroemde Yellowstone National Park en de Rockie Mountains in de planning. Dit op veler verzoek van eerdere reizigers.

Waar vervroegde pensionering al niet toe kan leiden !

Informatie: Peter van Wingerden
telefoon 035-5384015
of e-mail: pvanwingerden@arizonaplus.nl

Meer info: www.arizonaplus.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen