Dark Mode On / Off

Aspirine, niet altijd even goed

Te veel vitamine C is ook niet goed

Mensen die aspirine innemen om  het risico op een hartaanval te verkleinen, berokkenen zichzelf misschien wel meer schade toe dan dat het gezondheidsproblemen voorkomt.

Uit onderzoek van de European Society of Cardiology blijkt namelijk dat als je aspirine dagelijks gebruikt, er twee keer zoveel kans bestaat op interne bloedingen.

Een kleine hoeveelheid aspirine wordt wel aanbevolen om bloedstolsel te verminderen en zo beroertes en hartinfarcten te voorkomen.

Mensen die al eens een hartinfarct of beroerte hebben gehad hebben wel baat bij een dagelijkse hoeveelheid aspirine om zo een herhaling van beroerte of hartinfarct te voorkomen.

Als pijnstiller is ibuprofen een goed alternatief.

Bron: Gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.