Dark Mode On / Off

Auto importeren, geld besparen, ANWB geeft tips

Wil je zelf een auto importeren? Lees dan onderstaande tips van de ANWB.

1. Kijk op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (rdw.nl), daar staat alle informatie over het zelf importeren van een auto.

2. Weet wat je koopt. Een onafhankelijke aankoopkeuring brengt mogelijke mankementen aan de auto aan het licht en kan je nare verrassingen besparen.
Dekra in Duitsland kan zo’n keuring voor je uitvoeren.

3. Als je de auto zelf naar Nederland wilt rijden zorg dan tijdig voor een tijdelijk exportkenteken. De garage waar je de auto koopt kan dit voor je regelen. Regel ook een tijdelijke verzekering.

4. Onderhandel over de garantie. Voor een kleine reparatie een lange reis naar het buitenland maken is niet praktisch, beding daarom korting.

5. Maak wel de juiste bpm-rekensom vooraf, inclusief accessoires.

Toch nog vragen?
Dan kun je terecht bij de ANWB Auto Advieslijn 088-2692222.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.