Dark Mode On / Off

Auto inbraak: even een plas en..weg is de tas

Autoinbraak | Binnen enkele minuten wordt al je bagage die in de auto lag, eruit geroofd.

Hoe vaak worden we er niet op gewezen om goed op onze spullen te moeten passen? Bijna dagelijks staan er wel artikelen in de krant over beroving, diefstal en geweld. Mij overkomt dat niet, denk je dan. En toch, wordt je onverhoopt slachtoffer van een auto inbraak. Even een weekje weg naar Spanje krijgt zo een heel naar einde. Na een vertraagde vlucht en gelijk ook nog maar eens een ellenlange file moesten we even bijkomen en gebruik maken van het toilet in het AC restaurant Stroe, langs de A1.

De auto uiteraard goed op slot en de handtassen die nogal zwaar waren, in de kofferbak achterlatend. De grootste reistas paste daar niet in en stond op de achterbank. Achteraf erg dom want in de handtassen zaten ook een rijbewijs, paspoorten, geld, minilaptop etc, etc.

En ja, wat je niet verwacht blijkt bij terugkomst na 20 minuten waarheid geworden. Een klein raampje in het portier is doorgeslagen en de gehele auto is doorzocht. Twee handtassen waren verdwenen uit de kofferbak. Alle waardevolle spullen ben je zo in luttele minuten kwijt. Dan volgt er een heel proces: aangifte doen en kijken of je nog precies weet wat er allemaal weg is. Steeds komt er weer iets boven.

Dan de volgende dag een telefoontje van de politie regio Utrecht, waar zich iemand had gemeld met twee handtassen. Dit moesten ze wel zijn. Dus hup, maar weer een paar uur in de auto en inderdaad de meeste eigendommen waren terecht. De dief(en) bleek alleen belangstelling te hebben voor kontant geld, de telefoon, laptop en nog enkele andere nieuwe artikelen. Gelukkig is de rest ergens langs de kant van de weg gevonden door een eerlijke vinder. We zijn nog op zoek naar deze persoon want dit verdient toch zeker een bloemetje. Wij hebben onze les geleerd!

Nooit blijft er ook nog maar één ding of tas in de auto liggen, al is het ook maar vijf minuten. Jammer dat dit helaas in onze maatschappij noodzakelijk is.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.