Dark Mode On / Off

Auto is toe aan winterbeurt

onderhoudsbeurt auto

Onderhoudsbeurt auto | Voorkom problemen

De auto is zo langzamerhand wel toe aan de winterbeurt. Met name als je met de auto op wintersport gaat is dat erg belangrijk. De wintergevoelige onderdelen worden nagekeken en zonodig vervangen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het koelsysteem en de verwarming. Winterbanden zijn tegenwoordig een must ook al omdat deze in veel landen al wettelijk verplicht zijn tijdens winterse omstandigheden.

De speciale rubber-samenstelling zorgt voor meer grip op de weg. Al bij 7 graden celcius en lager levert de winterband voordelen op. Ook in Duitsland kan de politie een boete opleggen als de auto niet op het winterse weer is toegerust.

Het ontbreken van winterbanden, kan bij een ongeval leiden tot aansprakelijkheid of mogelijk zelfs tot schuld.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen