Dark Mode On / Off

Auto’s van 50+: Oude liefde roest niet

klassieke auto blijft mooi

Auto’s van 50+ | Waarom vinden wij onze klassieke auto’s eigenlijk nu nog steeds zo geweldig?

Over oldtimers wordt veel gesproken. Klassiekers vallen natuurlijk ook op tussen alle moderne auto’s met de nieuwste moderne snufjes. Maar waarom vinden wij onze klassieke auto’s eigenlijk nu nog steeds zo geweldig? Misschien wel omdat van de meest bekende modellen weer een nieuwe versie gemaakt is. We gaan terug in de tijd met een aantal wereldberoemde klassieke modellen die wij ook nu nog (in een nieuw jasje) op de Nederlandse snelwegen zien rijden.

Fiat 500

Fiat introduceerde in 1957 de eerste Fiat 500. Dit is een van de kleinste auto’s die massaal geproduceerd werd. Hoewel dit model verschillende variaties kent, zoals de Topoline, is de kleine Nuova toch wel de meest bekende. Misschien zelfs wel de meest populaire. Deze compacte auto kreeg in Nederland al snel de koosnamen rugzakje en bultje. Ter ere van het 50-jarige jubileum van de lancering van de Nuova, werd  de nieuwe Fiat 500 geïntroduceerd. Toch gaat er niets boven dat kleine rugzakje waar we zo aan gewend zijn.

Chevrolet Corvette

Een van de meest stoere auto’s die wij in de jaren 60 zagen rijden, was de Corvette. De C1 was de eerste generatie van deze iconische sportwagen. Het liefst reden we op warme lente- en zomerdagen met de kap omlaag over de snelweg. Het prachtige interieur en de vormgeving laten deze auto ogen als een waar scheurmonster. Op dit populaire model werd in de jaren erna verder gebouwd. Zo werd in 2004 de C6 geïntroduceerd en konden we vanaf 2013 genieten van de Corvette C7. Een geliefde klassieker in een nieuw jasje.

Volkswagen Beetle

De bekendste Duitse auto’s is de Beetle. Officieel werd de wagen vernoemd naar de motorinhoud in cc. Omdat de auto door zijn vorm ‘kever’ genoemd werd, gebruikte de fabrikant deze naam uiteindelijk zelf ook. Deze geliefde Volkswagen kwam zelfs voor in verschillende films, zoals The Love Bug en de Herbie films. Tot 2003 werd de klassieke kever zelfs nog geproduceerd. Echte liefhebbers konden vanaf 1998 hun hart ophalen aan de New Beetle, de kever opnieuw uitgevonden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.