Dark Mode On / Off

Auvergne, het overgeslagen gebied..

Auvergne | Natuur, rust en historie en sportiviteit gaan hand in hand samen in deze prachtige streek

AUVERGNE, het overgeslagen gebied van Frankrijk, maar weet u dat:

Auvergne een deel is van het Centrale Massief en al bewoond wordt sinds de 5de eeuw voor Christus. Het staat bekend om zijn schone lucht, mooie en grillige natuur en een overwegend goed klimaat. Een streek met vele mogelijkheden. Want weet u: natuur, rust en historie en sportiviteit gaan hand in hand samen in deze prachtige streek.

Het voorjaar met velden vol wilde bloemen , de zomer warm en zonnig, de herfst met zijn mooie gouden kleuren en in de winter de sneeuw en het mooie vriesweer geven de mens heel wat om te genieten.

Puy-de-Dôme is de vulkanische streek in de Auvergne. Slechts enkele duizenden jaren oud met de ongeveer 66 vulkanen is dit, geologisch gezien, een zeer jong gebied. De toppen van een vulkaan noemt men een Puy. In deze streek komen de wandelaars, zowel jong als oud, aan hun trekken. Er zijn diverse korte en lange uitgestippelde routes in een heuvel en/of bergachtig landschap met mooie vergezichten. Onderweg zijn er tal van plekken waar je heerlijk kunt zitten genieten van het uitzicht en zeker ook ideaal om te picknicken. Zoekt men echter een klimwandeling dan zijn de wandelpaden op Supperbesse een echte uitdaging.

Voor de fietsers zijn er verschillende mountainbike routes. De tour de France eindigde in 2008 op de top in Superbesse, misschien een sportieve uitdaging om dat ook eens te doen. Brocantes en weekmarkten zijn er volop. Kastelen, de grotten van Jonas en Vulcania zijn o.a. ware bezienswaardigheden. Ook interessant (en lekker) is hoe de beroemde kazen van Cantal en St, Nectaire gemaakt worden.

Besse Saint Anastaise zelf is één van de oudste stadjes in de Puy-de-Dôme. Vroeger waren het 2 gemeentes en heette de ander Besse en Chandesse. Nu valt de laatste onder de gemeente Besse Saint Anastaise, maar op verschillende wegenkaarten en in de volksmond wordt het plaatsje nog altijd als Besse en Chandesse genoemd. Kleine nauwe straatjes, huizen van donker lavasteen maar opgefleurd met gekleurde geraniums aan de muren, de vestingwerken en de oude middeleeuwse kerk geven dit plaatsje een schilderachtige uitstraling. De slagers, de bakkertjes, dorpspleintjes met restaurantjes, cafeetjes en terrasjes, op maandagochtend de markt die door de straatjes slingert, de lekkere kazen, boeken en kranten, allerlei souvenirs maar ook de nieuwste mode en internet, Besse en Chandesse heeft het allemaal.

Ook in de winter behoudt Besse en Chandesse zijn speciale charme met speciale straat- en boomverlichting en kaarsjes-avonden. Bovendien ligt om de hoek (6km) Superbesse, het ski- en Langlauf resort. Door de 300 sneeuwkanonnen is het een sneeuwvast en leuk ski en langlaufgebied.

Wij proberen met ons verhaal u te kunnen overtuigen dat de Auvergne een mooi en leuk gebied is om er uw vakantie of een lang weekend door te brengen en zeggen daarom dan ook tot misschien bientt.

Bent u enthousiast geworden en op zoek naar een mooi overnachtingsadres, kijk dan op de website www.aaisa.eu

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.