Dark Mode On / Off

Bad Nieuweschans – oudste kuuroord van Nederland

Kuurcentrum Fontana Bad Nieuweschans

Kuurcentrum Fontana Bad Nieuweschans | Neem een duik in de thermaalbaden en geniet.

Bad Nieuweschans is het oudste kuuroord van Nederland en in 2010 werd dan ook het 25-jarig bestaan gevierd.

In het dorp Nieuweschans en de verderop gelegen plaatsen, Oudeschans en Bourtange, zie je nog steeds sporen uit de tijd dat het vestingsteden waren. In de 17e eeuw werden deze vestingen aangelegd om Groningen te verdedigen tijdens de 80-jarige oorlog.

Hoewel Nieuweschans, waarvan de naam in 2009 officieel veranderde in Bad Nieuweschans, al druk wordt bezocht vanwege zijn heilzame baden, wil de plaats graag nog meer toeristen trekken.

Wie een bezoek brengt aan de baden (de huidige naam is Fontana Bad) en een aantal overnachtingen heeft geboekt in het gelijknamige hotel moet ook zeker de plaats Bad Nieuweschans eens verkennen. Een geldautomaat is er niet maar geniet van het mooie dorpsgezicht met de monumentale panden of breng een bezoek aan één van de ateliers of galerieën.

Voor wie de omgeving wil verkennen is een bezoek aan Bourtange of Oudeschans een aanrader. Hotel Fontana beschikt over verschillende fiets- en autoroutes.

Moe van alle indrukken laat je je heerlijk wegzakken in het thermaalbad. Het bad is gevuld met water uit de eigen bron, 600 meter onder grond, de temperatuur van het water is 29 graden maar wordt verhoogd naar 36 graden. De concentratie van mineralen van het bronwater is zo hoog dat er zoet water moet worden toegevoegd om er in te kunnen baden.

Zout, jodium, magnesium en bromide, allemaal mineralen die zorgen voor ontspanning en kalmering, geven weer energie en helpen bij het ontstressen.

Naast het heilzame buitenbad biedt hotel Fontana nog vele andere wellness- en kuurbehandelingen. Zo vind je er een kapper, schoonheidssalon en kun je er terecht voor een heerlijke massage.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.