Dark Mode On / Off

Bang voor spinnen

niet bang zijn voor spinnen

Spinnen | Onterecht een slechte naam.

Spinnen hebben onterecht een slechte naam. Veel mensen, met name vrouwen, zijn enorm bang voor spinnen en mijden daarom alle plekken waar spinnen kunnen voorkomen. Sommige van hen zullen nooit op de zolder of in de schuur komen omdat hier mogelijk de meeste spinnenwebben voorkomen. Ook een vakantie naar een gebied waar zich veel spinnen ophouden wordt gemeden. Toch hoeven we in ons land en in de ons omringende landen niet bang te zijn voor spinnen. De spinnen die hier voorkomen zijn beslist niet gevaarlijk en hoewel het bijna niet voorkomt dat een spin bijt zal deze ook vrijwel nooit door de huid heen kunnen bijten.

Spinnen zijn meestal banger voor de mens dan andersom. Een spin zal altijd de benen nemen als je bij hem in de buurt komt. Probeer je een spin aan de poot te pakken dan zal de poot loslaten en de spin is verdwenen. Toch helpt het mensen met een spinnenfobie niet echt als je vertelt dat men niet bang hoeft te zijn. Alleen al de gedachte, in de buurt te moeten zijn van spinnen roept hartkloppingen, hyperventilatie en soms zelfs doodsangsten op. Voor hen biedt therapeutische hulp of contact zoeken met lotgenoten mogelijk een oplossing.

Veel mensen met een ‘spinnenfobie’ durven ook geen hulp te zoeken omdat men vreest voor de confrontatie met de spin. Het idee hieraan is al voldoende om ook geen hulp te zoeken. Er bestaan wel geneesmiddelen om de angst tijdelijk weg te nemen bijvoorbeeld wanneer men moet vliegen maar om geheel van de spinnenangst af te komen is het toch beter om hulp te zoeken.

En als het nog niet al te ernstig is bedenk dan dat spinnenkoppen geen struisvogels zijn hoewel ze wel lange poten hebben. Op de website www.ipzo.com is ook nog meer informatie te vinden over allerlei angsten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.