Dark Mode On / Off

Bangkok voor budgetreizigers!

wereldstad bangkok

Wereldstad Bangkok heeft veel te bieden | Slenteren door Chinatown of per fiets of boot de stad verkennen.

In Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is dag en nacht veel voor jongeren te beleven. Of je nu alleen afreist naar Bangkok of in een gezelschap een vlucht boekt naar de andere kant van de wereld, de reis op zich al een hele belevenis.

Via websites zoals momondo.nl is het mogelijk om vluchten op prijs te vergelijken en goedkope vliegtickets naar Bangkok te boeken, zodat je genoeg overhoudt voor het verblijf in de stad. Meestal krijg je tijdens de vlucht van Nederland naar Bangkok te eten en te drinken. Ook kun je in het vliegtuig doorgaans gebruik maken van diverse media en kijken en luisteren naar films en muziek. Al is het wel verstandig om van te voren even te checken bij de luchtvaartmaatschappij welke elementen er bij de vlucht inbegrepen zijn.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Bangkok kun je de bagage ophalen en de weg naar de uitgang volgen. Overigens is het handig om op de luchthaven alvast wat geld te pinnen, zodat je later niet hoeft te zoek naar een pinautomaat. Met een bedrag van 4.000 Baht, heb je zo’n € 100,- en genoeg voor de taxi naar het centrum en voor een eerste overnachting in een hotel.

Het is aan te raden om van te voren voor de eerste nacht alvast een hotel te boeken, zodat je ter plaatse niet hoeft te zoeken en je er direct met een taxi heen kunt laten brengen. De meeste hotels in Bangkok kun je online boeken via de grotere boekingswebsites. Hier kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en beoordelingen van andere reizigers lezen. Zo kun je een juiste keuze maken voor de eerste nacht in een hotel.

Bangkok heeft als wereldstad enorm veel te bieden. Zo kun je naar hartenlust slenteren door Chinatown, de meest indrukwekkende tempels en paleizen bezoeken en verschillende unieke activiteiten ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de stad per fiets en per boot te verkennen, zodat je andere dingen tegenkomt dan je normaal ziet. Op de gekste plaatsen kom je in Bangkok tempels en andere boeddhistische heiligdommen tegen, die een bezoek meer dan waard zijn.

In Thailand, het land van de glimlach, staat respect voor anderen hoog in het vaandel. Zo is het on-respectvol om met je voeten te wijzen en om het hoofd van een Thai, zonder toestemming aan te raken. Daarnaast wordt er door het Thaise volk veel aandacht geschonken aan lekker eten.

In vrijwel iedere straat in Bangkok, zul je stalletjes tegenkomen waar je 24/ 7 de smakelijkste lekkernijen kunt eten. Let er echter wel op dat het eten in Thailand voor een Westerling vaak erg pittig is. Het kan zijn dat je lichaam erg moet wennen aan het Thaise eten, waardoor een toiletbezoek meer voorkomt dan normaal. Vandaar dat je de eerste dagen het beste alleen rijst met een milde saus kunt eten en pas later de meer gekruide gerechten kunt proberen.

Bron: Momondo

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.