Dark Mode On / Off

Bed & Breakfast, altijd verrassend

Bed en Breakfast | Vrijwel altijd een aangename verrassing

De laatste jaren is het aanbod van Bed & Breakfast adressen in Nederland sterk uitgebreid. Veel mensen, met name wandelaars en fietsers, maken gebruik van een bed & breakfast voor één of meerdere nachten. Uit zo’n 4500 adressen kan tegenwoordig een keus worden gemaakt. Zo kan men op een luxueuze manier de nacht doorbrengen maar ook is het mogelijk om te kiezen voor een eenvoudige slaapgelegenheid met ontbijt wat natuurlijk ook zijn charmes met zich meebrengt. In veel gevallen wordt de ochtend begonnen met een, door de eigenaar uitgebreid verzorgd ontbijt.

Hoewel de keus voor een bed & breakfast de laatste jaren steeds groter wordt ligt de oorsprong ervan toch al meer dan 100 jaar terug. In de tijd dat reizigers door het land trokken kozen zij onderweg vaak voor een aangeboden slaapplaats. In Duitsland kennen we de bed & breakfast onder de naam Gästezimmer en in Frankrijk vinden we deze als we de aanwijzing Chambre D’Hôtes volgen.

Net als het aantal sterren dat de kwaliteit en luxe van hotels weergeeft bestaat er sinds 2007 ook voor bed & breakfast een classificatiesysteem.  Wekelijks trekken er mensen op uit die een nacht, als mysterieguest, doorbrengen in een bed & breakfast om zo de locatie ongemerkt te toetsen. Tezamen met de beoordelingen van de gasten en hun eigen ervaring, wordt op deze wijze een puntenbeoordeling gemaakt welke leidt tot een bepaalde classificatie. Bij bed & breakfast wordt dit weergegeven middels het aantal tulpen dat men heeft verdiend. Het hoogst te verdienen aantal is 5 tulpen, welke dan o.a. staan voor de ligging, de gastvrijheid op hoog niveau, luxe en een uitgebreid ontbijt.

Op de website www.bedenbreakfast.nl is meer nadere informatie te vinden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen