Dark Mode On / Off

Beleef Oost-Groningen

Oost-Groningen | Kilometers fietspaden, wandelpaden en vaarwegen staan tot uw beschikking

Kilometers fietspaden, wandelpaden en vaarwegen staan tot uw beschikking. Tijdens uw tochten kunt u genieten van prachtige landschappen. Zo fietst u door prachtige bossen en over heidevelden, zo wandelt u over eeuwenoude essen of langs prachtige vennen. Ruimte en rust vergezellen u op uw tochten.

Geniet ook eens van de prachtige sterrennachten die hier zijn. Op veel plaatsen in Oost-Groningen is er minimaal omgevingslicht en hebben we dus nog echte donkere nachten. Het kwaken van de kikkers, de roep van een uil of het mekkeren van de houtsnip maken van uw nachtelijk uitstapje een extra beleving.

Fietsen en wandelen in Oost-Groningen is een bijzondere ervaring. Van het uitgestrekte landschap van het Oldambt dat eindigt langs de boorden van de Dollard en via de karakteristieke lintbebouwingen in de Veenkoloniën naar de bossen, heidevelden, beekdalen en kleinschalige landschappen van Westerwolde. Het Oldambt is vooral beroemd vanwege de prachtige luchten en het bijzondere licht. Nergens zijn wolken zo mooi, regenbogen zo bijzonder of een naderende regenbui zo imposant als in het Oldambt.

De waterliefhebber kan in Oost-Groningen zijn hart ophalen. Honderden kilometers vaarten, kanalen en beken liggen uitnodigend in het landschap. In veel plaatsen kunt u aanmeren in kleine haventjes of aan aanlegsteigers. Het Oldambtmeer is de laatste aanwinst op watersport gebied. Het meer van 800 hectare tussen Winschoten en Midwolda heeft volop mogelijkheden voor de waterliefhebber. Op de boorden van het meer ligt Blauwestad in aanbouw. In 2008 zal het Oldambtmeer met een vaarverbinding vanuit Winschoten worden ontsloten.

Op mooie zomerse dagen kan een ieder verkoeling en vertier zoeken in een van de vele zwemplassen. Het Oldambtmeer, Wedderbergen en de Beersterplas zijn de grootsten. Alle zwemplassen zijn kindvriendelijk ingericht.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen