Dark Mode On / Off

Beleg een lijfrente zelf

de hoogte van je salaris in buitenland

Banken vragen hoge kosten voor pensioen- en lijfrenteproducten.

Veel banken bieden pensioen– en lijfrenteproducten aan. Hiertoe wordt dan periodiek een premie betaald. Aan het einde van de looptijd wordt dan het opgebouwde kapitaal omgezet in een periodieke uitkering.

Uit een door het Financieel Dagblad genomen steekproef bleek echter dat gemiddeld 8% van de inleg opging aan kosten. Daarnaast ging nog ongeveer 5% op aan administratiekosten en dergelijke. Van iedere € 100 wordt dus uiteindelijk maar € 87 belegd.

En daarvoor doet de bank niks anders dan je ook zelf zou kunnen: beleggen in aandelenfondsen en dergelijke. Doe je dat zelf, dan ben je gemiddeld slechts 0,2% aan kosten kwijt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen