Dark Mode On / Off

Beleggen in weekend | Website biedt oplossing

risicovolle beleggingsfondsen

Beleggers worden in het weekend geïnformeerd bij Weekendbeleggers

Weekendbeleggers beleggen alleen in het weekend

‘Belegger bakt er niks van’, zo luidde het voorpagina nieuws van De Telegraaf op vrijdag 20 april 2007 naar aanleiding van een door ALEX internetbank gehouden onderzoek onder 100.000 eigen leden. Daaruit bleek dat beleggers gemiddeld bijna twee procent verlies leden per maand over de periode januari 2000 t/m maart 2006.

Het ALEX onderzoek maakt één ding duidelijk: beleggers laten zich te vaak leiden door emoties. Het beleggingssysteem dat het jonge bedrijf Weekendbeleggers BV heeft ontwikkeld, gaat echter uit van een emotievrij systeem, gebaseerd op de vrijdagslotkoers. De strategie, gebaseerd op signalen van de zogeheten ‘technische analyse’, is in staat koerstrends te onderkennen en informeert de belegger hierover in het weekend. Beleggers die zich abonneren op deze site, kunnen alle informatie over deze strategie volgen via de net opgerichte site www.weekendbeleggers.nl. Door alleen te beleggen in het weekend (en dus niet dagelijks) geeft dit de belegger meer rust, maar brengt ook nog de aan- en verkoopkosten terug. Orders worden door de belegger in het weekend zelfstandig ingelegd bij de eigen bank om vervolgens te worden uitgevoerd bij opening van de Amsterdamse beurs op maandagochtend.

Het systeem is uitvoerig gesimuleerd getest op basis van koersgegevens van de afgelopen 20 jaar. Totnogtoe heeft deze strategie een uitzonderlijk hoog percentage van goed afgegeven signalen opgeleverd. Waar de ALEX beleggers uit het onderzoek verlies hebben geleden, heeft dit systeem in deze periode alleen maar winst opgeleverd. De fondsen waarin belegd kan worden, zijn dan ook speciaal geselecteerd. Deze fondsen reageren namelijk goed op de gekozen indicator. Er kan worden belegd in ongeveer 60 fondsen (beleggingsfondsen, aandelen en indexen). Tevens is het systeem in staat beleggers tijdig te waarschuwen voor een vergelijkbare grote daling van de beurs zoals deze zich heeft voorgedaan in de ALEX onderzoeksperiode. Alles bij elkaar verlaagt dit het risico voor de belegger beduidend.

Beleggers die meer willen weten over dit systeem, kunnen ook zonder abonnement terecht op de site van weekendbeleggers.nl voor een nadere uitleg over deze beleggingstrategie. Ook kunnen beleggers een gratis seminar bijwonen dat in Amersfoort wordt georganiseerd. Inschrijving voor het seminar of meteen aanmelden voor een halfjaar- of jaarabonnement verloopt via de site.

Meer info: Weekendbeleggers

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen