Dark Mode On / Off

Belgie – Antwerpen

Antwerpen | Stad met een oogstrelende architectuur en imposante monumenten.

Antwerpen – precies wat je van een stad verwacht: hartverwarmend en ongekunsteld, maar ook levendig en kosmopolitisch; een stad om in te wonen en gezegend met oogstrelende architectuur, chique winkels, imposante monumenten, jazzy clubs, bezielde kunstwerken, cafés waar het bier rijkelijk vloeit, en restaurants waar je van de heerlijkste Belgische en multiculturele gerechten kunt genieten.


Antwerpen
– thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens; niet alleen rijk aan markante musea, pittoreske galerijen, gebeeldhouwde straten en architecturale parels, maar ook doorweven met verkwikkend groen en rustgevende plekjes.

Cultuur, geschiedenis, een bruisend nachtleven en winkels van wereldklasse liggen binnen handbereik, want de stad is via de lucht, het spoor, de weg en zelfs het water gemakkelijk te bereiken. Antwerpen – een wereldstad in zakformaat. Antwerpen …dé Rubensstad, hét wereldcentrum voor diamant, een stad van modemakers, een wereldhaven, een bruisende Bourgondische stad, een gevarieerd winkelparadijs zonder weerga, een film concert en theaterstad, een galerij van beschermde monumenten en stadsgezichten, een stad van familie- en kindvriendelijke attracties, een gastvrije en multiculturele metropool.

Antwerpen is terecht trots op haar rijk historisch verleden met wereldbekende kunstenaars als Rubens, Van Dyck, Jordaens en Brueghel. In de loop der eeuwen bouwde de stad een cultuurpatrimonium op met een unieke waarde. Haar musea en historische kerken zijn de schatkamers waarin veel van deze rijkdommen worden bewaard en getoond. Even bewonderenswaardig zijn zeker de historische burgerwoningen, beschermde monumenten, standbeelden en de talrijke madonna’s die het straatbeeld verfraaien.

En Antwerpen kent ook vandaag een bruisend cultureel en artistiek leven. Met wereldbekende en minder bekende kunstenaars, grote en kleine cultuurtalenten. Met vele theaters, bioscopen, galeries, dans- en concertpodia. Met grote gevestigde cultuurhuizen en experimentele vrijhavens. Met spraakmakende en intieme architectuur.

Meer info: www.antwerpen.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen