Dark Mode On / Off

Belgie – Hasselt

Hasselt | Een echte stad voor shoppende dames.

Voor de dames die graag eens erg leuk willen winkelen is er, het in Belgisch Limburg gelegen Hasselt. Met groot succes profileert deze stad zich als “damesstad”. Door de binnenstad is een wandeling te maken speciaal voor dames die Hasselt van de meest vrouwelijke kant laat zien. Onderweg komt men dan veel kunstzinnige vrouwenbeelden tegen van onder andere dames die veel voor de stad hebben betekend.

Ook andere interessante bezienswaardigheden worden op deze wijze aangedaan zoals het nonnenklooster en het zeer interessante Stedelijk Modemuseum met kledingstukken uit de garderobe s van onder andere Coco Chanel, Christian Dior en Yves Saint-Laurent. Na het museum te hebben verlaten loopt u regelrecht de winkelstraten van Hasselt in met een verbluffend aantal modezaken. Vergeet hierbij niet de Havermarkt en de chique Kapelstraat.

Voor de dames die een dagje uit met het gezin doorbrengen is het wellicht een goed idee om op zaterdag, woensdagmiddag en tijdens de vakanties kleine kinderen tijdelijk te brengen naar het “Huis van het Kind” in de Maastrichterstraat. Met een gerust hart kun je daar enkele uren baby’s en peuters achterlaten.

Voor een kompleet informatief overzicht: kijk op www.hasselt.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.