Dark Mode On / Off

Berlijn Unterwelt

Berliner Unterwelt | Gangenstelsel en bunkercomplex waar Berlijners tijdens de Tweede Wereldoorlog konden schuilen.

Als je naar Berlijn gaat dan is het een aanrader om een rondleiding te volgen in de Berliner Unterwelt.

De Berliner Unterwelt is een gangenstelsel en bunkercomplex waar Berlijners tijdens de Tweede Wereldoorlog konden schuilen tegen de luchtaanvallen. Tijdens een rondleiding loop je door een bunker. Het is moeilijk voor te stellen dat veel gezinnen hier tijdens de oorlog bange uren hebben  doorstaan. Er wordt verteld welke slimme trucs de Duitsers gebruikten om de tijd zo goed mogelijk door te komen.

Tijdens de indrukwekkende rondleiding kun je ook de bijzondere items uit de Tweede Wereldoorlog bekijken, zoals bijvoorbeeld de resten van het ondergrondse buizensysteem dat werd gebruikt voor brievenpost.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.