Dark Mode On / Off

Besparingstips voor een feestmaaltijd

besparen op feestmaaltijd

Feestmaaltijd | Veel mogelijk door creatief met geld om te gaan.

Voor velen is de decembermaand erg duur. Door de financiële crisis wordt het er ook al niet makkelijker op. Je kunt echter creatief met je geld om gaan, zonder dat je gasten dit merken. Zo ook ten aanzien van de feestmaaltijden.

Koop eten in grotere hoeveelheden en herpak alles bij thuiskomst in voorraaddozen of plastic zakjes.

Koop vooral niet teveel in. De kans is ook groot dat je meer in huis hebt dan je zelf denkt. Wees creatief en maak gerechten met ingredienten uit de voorraadkast. Zo is pasta puttanesca snel te maken als je bijvoorbeeld nog pasta, kappertjes, ansjovis en tomaten in blik hebt liggen.

Koop wijn in dozen. Tegenwoordig zijn ook vele kwaliteitswijnen op deze manier verpakt en ze zijn heel wat goedkoper dan in een fles. Doe de wijn in een mooie karaf. Heb je geen karaf? Zet deze dan op je verlanglijstje….

Plan je menu goed en koop ‘speciale’ ingrediënten van tevoren. Maak een lijstje van kruiden en andere speciale ingrediënten die je nodig hebt. Deze zijn vaak snel uitverkocht tijdens de feestdagen, zodat je dingen van het duurste merk moet kopen. Nog beter ben je af als je in het seizoen bijvoorbeeld dingen uit je eigen kruidentuin invriest. Zo weet je zeker dat je nooit zonder zit.

Hou goed de aanbiedingen in de gaten. Als je nu al weet wat je gaat koken, begin dan al tijdig te letten op kortingen. Kalkoen bijvoorbeeld kun je best invriezen tot aan de kerst.

Bron: HLN.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen