Dark Mode On / Off

Best of Nature Fietsroute, fietsroute  langs de kust

Best of Nature Fietsroute

Fietsend genieten van de slikken, waterrijke gebieden, stranden, bossen, duinlandschappen en authentieke dorpen.

Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne, die dit jaar samen de Best of Nature prijs in de wacht sleepten, hebben een gezamenlijke fietsroute  langs de kust ontwikkeld. Vanaf nu is het mogelijk om al fietsend te genieten van de slikken, waterrijke gebieden, stranden, bossen, duinlandschappen en authentieke dorpen. De fietsroute is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij het VVV  Inspiratiepunt in Ouddorp, de VVV-kantoren in de andere gebieden en de gemeentehuizen. De vier kustgemeenten zijn tijdens de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn uitgeroepen tot de beste duurzame natuurbestemming ter wereld: Best of Nature.

De lange route van 107 kilometer

In het fietsboekje staat één lange route van 107 kilometer beschreven, de Best of Nature Fietsroute, die van Westvoorne via Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland naar Veere leidt. In het boekje wordt deze route per gebied beschreven en worden de hoogtepunten uitgelicht. Daarnaast zijn per gebied aparte fietsrondes uitgestippeld met een lengte van 32 tot 54 kilometer. De routes zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppuntensysteem.

De fietsroute op Goeree-Overflakkee leidt je onder andere langs Vogelobservatorium TIJ, natuurgebied de Kwade hoek, de Goereese duinen, langs de Noordzeestranden en de Grevelingen. Onderweg zijn er naast TIJ diverse andere bezienswaardigheden zoals de vuurtoren bij Ouddorp en de uitkijktoren bij het strand van Ouddorp.

Kijk voor meer informatie op www.vvvgoeree-overflakkee.nl/bestofnature