Dark Mode On / Off

Besteed tijd aan je toekomstige pensioen

Vergeet uw pensioen niet!

Iets langer doorwerken levert meer pensioen op.

Veel mensen besteden weinig tijd aan hun toekomstige pensioen. Toch is het heel nuttig je hier tijdig in te verdiepen. En het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Op verschillende wijzen kun je invulling geven aan je pensioen.

Dit kan onder andere door de overwaarde op je eigen huis te benutten, door te proberen je hobbies en expertise op bepaalde gebieden om te zetten in geld, schulden op tijd af te lossen en zo de maandelijkse rentelasten verlagen, maar bovenal door reeel te zijn over je leeftijd.

Je kunt dan bijvoorbeeld best tot de conclusie komen dat je langer door wilt werken dan je een aantal jaren geleden had voorgenomen. Je spaart dan meer pensioen en je eet minder gespaarde gelden op.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen