Dark Mode On / Off

Betalingsachterstand dankzij slechte administratie

Foutieve overboeking

Betalingsachterstand dankzij slechte financiele administratie.

Een grote groep Nederlanders is slecht gemotiveerd om zijn financiën op orde te houden. Het bijhouden van betalingen is in veel gevallen een rommeltje dat leidt tot een vervelende betalingsachterstand. Dat blijkt uit een onderzoek van Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Bij veertien procent van de 2000 ondervraagden heeft een slechte financiële administratie er het afgelopen jaar toe bijgedragen, dat er of loonbeslag is gelegd, of de energie is afgesloten of de huur cq hypotheek is niet betaald.

Ongeveer veertig procent geeft toe dat men weinig prioriteiten stelt aan het bijhouden van de administratie. Niet zozeer het inkomen dat men ontvangt speelt een grote rol hoewel mensen met een uitkering wel eerder in de problemen raken. Ook het hebben van kinderen speelt een rol mee bij het ontstaan van de schulden. Om in de toekomst te kunnen voldoen aan alle financiële verplichtingen moet men een beetje meer vooruit denken, geen dingen aanschaffen die niet nodig zijn en proberen een spaarpotje op te bouwen.

Bron: Nibud

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.