Dark Mode On / Off

Bewegen is goed maar maak het niet te bont

Bewegen is goed maar maak het niet te bont

Voor ouderen is in beweging blijven altijd goed maar de hoogleraar ouderengeneeskunde in Wageningen Rudi Westendorp is wel van mening dat “overmatig” bewegen slecht is voor iedereen.

Ouderen bewegen minder gemakkelijk doordat het kraakbeen in verval is geraakt. Bij de één gebeurt dit eerder dan bij de ander. Op jonge leeftijd ziet het kraakbeen er nog prachtig glanzend uit. Volgens de hoogleraar zijn oude knieën te vergelijken met twee stukjes schuurpapier die tegen elkaar aanwrijven.

Overmatig bewegen is volgens hem dan ook zonder meer slecht voor de gewrichten. Zijn advies is dan ook blijf in beweging maar vermijd overbelasting, dat komt de gewrichten ten goede.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen