Dark Mode On / Off

Bezwaar WOZ waarde

Bezwaar maken tegen woz waarde

Aspirant kopers kijken steeds vaker naar de woz-waarde.

Veel huisbezitters hebben weer bezwaar gemaakt tegen de, in hun ogen, te hoge woz-waarde van hun woning.

Bezwaar maken blijkt dan ook vaak succes te hebben.

Met de verlaging van de woz-waarde van de woning wordt niet alleen de onroerend- zaakbelasting verlaagd maar ook het forfait eigen woning voor de aangifte inkomstenbelasting. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Daarnaast is er mogelijk nog een voordeel voor erfgenamen. Ook bij het vaststellen van de waarde van de woning in een nalatenschap wordt de woz-waarde gebruikt.

Toch kleeft er ook een nadeel aan de verlaging van de waarde van de woning. Aspirant kopers kijken steeds vaker naar de woz-waarde en ook banken hanteren deze vaker bij het verstrekken van een hypotheek.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.