Oudejaarstrekking Staatsloterij hoort bij Oudejaarsavond
Nog een paar dagen en dan vind weer een Oudejaarstrekking plaats van de Staatsloterij. Meer dan de helft (52 procent) van de Nederlanders gaat zijn geluk beproeven op Oudejaarsavond. En dat gaat niet zomaar vanzelf, blijkt uit een onderzoek van Motivaction gedaan in opdracht van de Staatsloterij. Velen hebben er stellig vertrouwen in dat wanneer men het lot koopt bij een verkooppunt waar al eerder prijzen zijn gevallen, echt zal helpen. Er wordt in sommige gevallen een flink aantal kilometers voor gereden. Eénmaal een lot kunnen bemachtigen dan wordt er niet zelden een schietgebedje gedaan in de “gelukswinkel” of men kust het lot nog even om vooral maar veel gluk te hebben.
Geluksgetallen
Eenderde van de kopers neemt loten met “geluksgetallen”. Een lotnummer die eindigt op het cijfer 7 blijft altijd populair, hoewel ook vaak cijfers gekozen worden die bestaan uit geboorte of huwelijksdata. Wie zelf zijn eindcijfer heeft gekozen is ook echt van mening dat dankzij dit voorgevoel er een prijs op het lot zal vallen. Op de verkooppunten komen mensen die zelfs boeddhabeeldjes en gelukspoppetjes meenemen. Bij de Cigo in Amstelveen mogen klanten deze achter de toonbank neerzetten.
Oudejaarsloterij hoort bij Oudejaarsavond
Oudejaarsavond wordt in veel gevallen samen met familie en vrienden doorgebracht. Vuurwerk en oliebollen zijn op deze avond niet weg te denken. Maar voor 40 procent van de Nederlanders is een Oudejaarsavond zonder Oudejaarslot, niet kompleet. En wie wel een behoorlijke prijs in de wacht sleept, die zullen we er niet snel over horen praten. Het blijkt dat winnaars van een grote prijs dan liever hun mond dicht houden tegen familie, buren en vrienden. Hoe dan ook: ook wij hopen stiekem toch op een klein beetje geluk. Iedereen een fijne en gelukkige Oudejaarsavond gewenst.