Dark Mode On / Off

BKR registratie niet altijd terecht

BKR registratie niet altijd terecht

BKR | Kleine betalingsachterstand mag niet zomaar worden gemeld.

Ook een kleine betalingsachterstand wordt  bij het BKR geregistreerd, dit is echter in strijd met de Wet Bescherming Persoonsgegevens, omdat het ernstige gevolgen kan hebben o.a. voor het afsluiten van een hypotheek.

De rechtbank heeft dan ook bepaald dat creditcard-maatschappijen en andere financiële instellingen een kleine achterstand in de betaling niet zomaar mogen melden bij het BKR.

Bij een kleine betalingsachterstand moet een afweging worden gemaakt tussen de hoogte van de schuld en de inbreuk op de privacy en de belangen van de schuldenaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen