Dark Mode On / Off

Blauwe druifje brengt voorjaar in huis

Blauwe druifje brengt voorjaar in huis

Blauwe druifjes | Geniet alvast van een komend voorjaar.

Ben je de sneeuw en de kou ook beu? Ga dan naar het tuincentrum of de bloemist en schaf je een aantal blauwe druifjes aan. De blauwe druifjes doen het goed op de tuintafel maar ook in huis kun je er met gemak een paar weken van genieten. Een paar graden vorst overleven ze wel wanneer je ze buiten neerzet.

De officile naam voor blauwe druif is Muscari en een jury van groendeskundigen heeft in 2010 de Muscari “Blue Spike” uitgeroepen tot Lentebloeier van het Jaar 2010. De naam Muscari is afgeleid van muskus. (lichtgeurende bloemen)

De Muscari “Blue Spike” kun je herkennen aan haar dubbelzijdige bloeiwijze. Overigens is de blauwe druif in meer dan 12 potsoorten verkrijgbaar. Naast de blauwe druifjes zijn er ook de wiite druifjes verkrijgbaar. Vrolijk je huis op en vergeet alvast deze winterperiode.

Bron: Typische Uitgaven

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.