Dark Mode On / Off

Bloembollen planten

Bloembollen moeten op tijd worden geplant

Plant bloembollen niet te laat, in ieder geval voor midden november, zodat het wortelgestel zich nog goed kan ontwikkelen voordat de vorst invalt. Tijdens een droge periode regelmatig een beetje water geven

Bloembollen die voor meerjarenbloei geplant worden moeten voldoende diep gezet worden : minimaal twee tot driemaal zo diep als de hoogte van de bol.

Bloembollen hebben een voedselrijke plek nodig die in het voorjaar voldoende licht en warmte krijgt. Plant dus niet onder bijvoorbeeld, naaldbomen.

Na de bloei moeten de planten de kans krijgen om bovengronds volledig af te sterven. Dus geel wordend blad mag niet worden afgesneden. De bloembol heeft dat blad nodig om voor het volgend groeiseizoen nieuwe voedingsstoffen op te slaan. Dit geldt ook voor bloembollen die in het gras geplant zijn. Daarom mag pa zes tot acht weken na de bloei weer gemaaid worden.

Zorg ervoor dat de tuingrond niet te arm en te droog is. Een bol bezit veel reservevoedsel, zodat hij altijd wel in staat is eenmaal te bloeien. Op arme zandgrond kan hij te weinig voedsel opnemen en zal zodoende uitgeput raken. Het gevolg is dan dat hij het volgende jaar niet opnieuw bloeit.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.